Näin saat motivaatiota uusiin elämänmuutoksiin!

20.07.2020

Elokuu kolkuttelee ovella ja monelle se tarkoittaa sitä, että herkut laitetaan kaappiin ja treenitrikoot jalkaan. Ainakin monella omatunto kolkuttaa, että jotain pitäisi tehdä. Alkuvuosi on otollista aikaa löytää motivaatio terveelliseen elämäntavan noudattamiseen tai elämän uudistamiseen aivan kuin itsestään. Jokin asia syksyllä (en tiedä edelleenkään, että mikä) saa meidät aina aloittamaan alusta ja vannomaan yhä uudemman kerran, että herkut pysyvät kaapissa ja liikuntaa aletaan harrastamaan enemmän. Voit jo nähdä silmissäsi trimmatun fitness-vartalon, jota kaikki havittelevat. Siitäkö siis motivaatio treenaamiseen ja liikkeellelähtöön elämäntapamuutoksessa? Vai siitä, että saat lisää energiaa arkeen ja paremman ryhdin?

Oli se sitten mikä tahansa syy, niin onneksi olkoon! Motivaatio uuden alkuun on löytynyt! Kokemuksieni mukaan yleensä pinnallisemmallekin treenajalle aukeaa jossain vaiheessa myös muut hyödyt, kuten energian lisääntyminen ja tämän myötä myös esimerkiksi arjessa jaksaminen. Ei pidä siis tyrmätä six packia tavoittelevaa miestä tai naista, joka aloittaa treenaamisen intoa puhkuen. Ja totta puhuen, suurin osa meistä haluaa trimmatun six packin. Eli hyvä, että motivaatio on löytynyt.

Kaikille motivaation löytäminen ei ole kuitenkaan itsestäänselvää. Koska me ihmiset ollaan erilaisia ja jokaista motivoi eri asiat, niin on hyvin vaikea sanoa, että tee näin ja saat motivaation uuden elämän alkuun. Yksi neuvo on kuitenkin olemassa ja se tulee tässä. Lähde liikkeelle! Motivaatio saattaa löytyä helpommin, kun kokeilet erilaisia asioita ja samalla prosessoit ja tarkkailet itseäsi. Et voi tietää, mitä vaihtoehtoja on edes olemassa jos et lähde hakemaan aktiivisesti uusia asioita.

Eli ei huolta jos motivaatiota ei ole vielä löytynyt! Nyt vain positiivinen asenne ja etsimään omaa motivaatiota terveellisempään elämään kuntosalilta, uimahallista, netistä treenivinkkejä kurkkimalla, lukemalla liikkumiseen ja terveelliseen syömiseen keskittyneitä aikakauslehtiä, käymällä salaatilla ravintolassa, käymällä metsässä kävelyllä. Tämä kaikki on liikkeellelähtemistä. Syksyn alku kannustaa sinua vielä enemmän tähän, joten hyödynnä sitä. Ja hei - vanha sananlaskukin sanoo, että "yrittänyttä ei laiteta", joten go go go!